Yn'e Sinne Farm

ABONNEMENT

GROENTEBOX
U kunt een abonnement afsluiten voor een groentepakket. U krijgt dan wekelijks 5 soorten groenten van het seizoen. Uw pakket kunt u iedere zaterdag tussen 14:00 – 15:30uur ophalen vanaf de afhaallocatie in Grou, De Kringloopwinkel Muldyk in Grou. Ook is het mogelijk om uw groentebox te laten bezorgen. We rekenen hiervoor wel een meerprijs.

DIVERSITEIT
Het groentepakket wisselt per week en standaard wordt er een slamix aan toegevoegd als bijgerecht. Onze wijze van verbouwen is seizoensgebonden, dus het kan voorkomen dat er een groente een paar weken achter elkaar wordt aangeboden. Uiteraard wisselen we de groente wel af, zodat u genoeg kunt variëren.  

DUURZAAM
Onze groentes worden schoongemaakt en verpakt op een duurzame manier, want we willen het milieu zo min mogelijk belasten. Dit houdt in dat we zoveel mogelijk onze groentes in papier inpakken. De groentebox is geschikt voor hergebruik.

AANBOD
Iedere woensdagavond ontvangt u een mail met de groentes die u de week erop kunt afhalen.

AARDAPPELS
Yn’e Sinne Farm levert geen aardappels. Dit is een bewuste keus. Aardappels mogen namelijk maar eens in de vier jaar op dezelfde plek verbouwd worden.  We willen de ruimte echter efficiënt benutten. Wanneer de vraag naar aardappels toch toeneemt, kunnen we een samenwerking aangaan om lokaal verbouwde aardappels te leveren. Geeft u aan wanneer u interesse heeft in aardappels?

PERMACULTUUR
Bij Permacultuur gaat het om de zorg voor de aarde , de mens en eerlijke handel. We willen graag lokaal, verse en gezonde groente verbouwen. Met deze wijze van telen wordt er zoveel mogelijk samengewerkt in de natuur. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de stand van de zon, welke windrichting overheerst in de tuin, welke dieren het groeiproces op de tuin kunnen ondersteunen en nog veel meer aspecten. Daarnaast wordt er ieder jaar een laag compost gelegd over de bedden waar gezaaid wordt. Ook wordt er met kippenmest en wormengrond gewerkt zodat er een rijke en vruchtbare bodem ontstaat voor de teelt. Het planten van wilgentenen werkt als beschutting van de tuin en trekt koolmezen aan die de rupsen van de groentes eten. Zo werkt alles in de natuur mee aan de verbouw van de groente.

Schuiven naar boven